Onderwerpen: communicatie communicatiebureau content de 3D's dictee duurzaam duurzaamheid economie gespot HNW scrum storytelling Wmo

Ik strijd voor onze vrijheid

donderdag
09 februari 2017

Ik ontving een brief van de belastingdienst, net als vele andere collega zzp-ers vermoed ik. Handhaving van de wet DBA is uitgesteld tot 1 januari 2018. Iets wat we in de zelfstandige wandelgangen al hadden gehoord, maar dit terzijde. Ondertussen doet het kabinet onderzoek naar de arbeidswetgeving.

Een retorische vraag: was het niet handiger geweest als dat onderzoek eerst had plaatsgevonden? Zodat de ‘piep’ niet had hoeven uitbreken? Zomaar een idee hoor. Ik geloof in complottheorieën dus ben niet verbaasd als dit juist de gekozen politieke strategie is om het aantal zzp-ers in korte tijd te doen verminderen. Al die zelfstandige professionals leveren de staatskas toch minder geld op. En voor het eerst in jaren is het aantal niet toegenomen.

Ondanks de geruststellende brief van de belastingdienst staan opdrachtgevers nog steeds niet om ons te springen. Zo ervaarde ik laatst. Een niet nader te noemen gemeente wilde niet op zzp-basis met mij werken, ondanks verwoede pogingen van het bemiddelingsbureau de overheidsorganisatie over de streep te trekken met de mooiste modelovereenkomst die je je maar kunt voorstellen. De gemeente was niet van plan te zwichten. Ik kon wel in dienst komen, dat wel. Ik heb bedankt voor de eer. Want collega’s: ik ga graag op de zeepkist staan voor onze vrijheid.

Met het risico dat ik mijzelf in de vingers aan het snijden ben natuurlijk. Ik buig mij over nieuwe manieren om aan werk te komen. Gelukkig worden zelfstandige (SEO) tekstschrijvers en (gast)bloggers nog wel gevraagd. En dat blijft nog wel even zo. Daarom heb ik besloten me daar nu volledig op te richten. Motiverende en pakkende (web)teksten schrijven die zorgen voor meer bezoekers. En bloggen om de concurrenten een stap voor te zijn. Ga er maar aan staan.

Ruggensteunen jullie ondertussen onze zelfstandigheid?