Onderwerpen: communicatie communicatiebureau content de 3D's dictee duurzaam duurzaamheid economie gespot HNW scrum storytelling Wmo

Een nieuw jeugdbeleid: voorbeelden

maandag
15 december 2014

Stel, u bent een alleenstaande vader met een puberende dochter en u ondervindt de laatste tijd wel erg veel problemen met elkaar. Er is veel ruzie en u weet niet meer hoe het verder moet. Waar kunt u naartoe? Er zijn verschillende mogelijkheden. U kunt naar uw huisarts gaan, u kunt het op school aangeven of u kunt bellen naar het Centrum voor Jeugd en Gezin. In uw wijk zijn altijd dit soort basisvoorzieningen aanwezig die u op weg kunnen helpen. Ook in 2015 kunt u met vragen terecht bij vertrouwde of bekende plekken of personen. Dit kunnen tevens zijn: de kerk, de moskee of een maatschappelijk werker. Daar verandert niets aan.

Wat wordt er anders in 2015? Waar moet ik naar toe als de nieuwe jeugdwet ingaat? Wat wordt bedoeld met de jeugdhulp slimmer, sneller en goedkoper organiseren? Wat betekent dichtbij huis en persoonlijk? Waarom één regisseur en één plan voor het gezin? Ik neem je graag aan de hand van voorbeelden mee die ik schreef voor de Drechtsteden.

Een nieuw jeugdbeleid: wat verandert er in het algemeen? De nieuwe Jeugdwet in 2015

En wat is de rol van de basisvoorzieningen precies? De rol van basisvoorzieningen

Wat als er meerdere problemen in één gezin voorkomen? Meerdere problemen in een gezin

Wat wordt bedoeld met hulp uit uw omgeving? Hulp uit uw omgeving

Hoe zit het met specialistische zorg? Specialistische zorg