communicatieadviseur

Als zelfstandig communicatieadviseur werk ik voor verschillende (non-profit) organisaties. Van gemeenten tot ministeries en van netbeheerders tot milieudiensten. Vaak gaat het om projectcommunicatie, bewonerscommunicatie of interne communicatie van: projecten ruimtelijke ordening, (burger)jaarverslagen, persberichten en het schrijven van artikelen voor nieuwsbrieven, websites en intranet.

Iedereen kan communiceren. Toch? En iedereen kan facebooken of twitteren. Deze trend zet communicatieafdelingen onder druk. Een directie geeft vaak de oplossing: zij bedenken het middel. Juist die oplossing levert problemen op. De hamvraag is: waarom zouden we dat doen? Ik help mee het antwoord op die vraag te vinden. Het begint bij de visie. Waar zijn we eigenlijk van? En waarom bestaan we als organisatie? Even terug naar het begin dus.

Je kunt mij inhuren als (online) communicatieadviseur, contentprofessional, seo tekstschrijver en gastblogger.

wie is Monique Speelman?

Ik ben een enthousiaste persoonlijkheid met een passie voor tekst. Ik ben gewend om snel de inhoud van een programma of project tot mij te nemen. Ik vind het een uitdaging om overeenkomsten te vinden in verschillende belangen en zo draagvlak te creëren in moeilijke projecten en beleidsonderwerpen. Met inzicht in de politiek bestuurlijke verhoudingen en vanuit een breed perspectief. Rekening houdend met de verschillende stakeholders. Van projectdoelstelling(en) naar communicatiestrategie en –doelstelling(en). En van daaruit naar de uitvoering.

Tijdens mijn werk als (online) communicatieadviseur is schrijven altijd een belangrijk en groot onderdeel van mijn werkzaamheden geweest. Van interviews tot nieuwsberichten en van persberichten tot artikelen voor op de website, (digitale) nieuwsbrieven en social media. Ik stel veel vragen om erachter te komen waar het nu echt om gaat. Ik ga daarbij op de stoel van de ontvanger zitten en probeer met creativiteit de lezer te raken.

Ik werk gestructureerd en vind het leuk om complexe plannen en projecten te analyseren en communicatief te organiseren. In mijn werk ben ik flexibel, kritisch, doelgericht, leergierig en strategisch maar ook hands-on. Ik doe vaak een stap naar achteren om overzicht te houden en ik vergeet nooit voor wie ik communiceer. Verder ben ik klant- en resultaatgericht en kan ik zowel in teamverband als zelfstandig goed presteren.

je kunt mij inzetten als